RECEPT: OMA'S PANNEKOEKEN

Het is zomaar een herfstige vakantiedag. We hebben vandaag geen zin om er op uit te gaan, dus blijven gewoon gezellig thuis. In plaats van een boterham voor de lunch heb ik zin om ouderwetse pannekoeken te gaan bakken, net zoals mijn oma dat vroeger deed. Uit de voorraad pak ik bloem, eieren, melk en wat zout; meer heb ik er niet voor nodig. Hoe snel, eenvoudig en goedkoop een lekkernij te maken is hé?


Ingrediënten

    - 250 gram bloem
    - 2 eieren
    - 1/2 liter melk
    - 4 gram zout
    - 125 gram reuzel, boter of margarine

Zo maak je het

De eieren in een kuiltje in de bloem breken, de melk bij kleine gedeelten te gelijk toevoegen en het mengsel roeren tot het geheel glad en zonder klontjes is. Het zout toevoegen. 
Van het beslag in een koekenpan in de boter of de reuzel niet te dikke koeken bakken, welke geheel gaar en aan beide zijden mooi goudbruin moeten zijn.

Note: met gebruik van een grote koekenpan maak je hier 7 pannekoeken van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten