Maar niet altijd is de warme chocolademelk zo lekker bereid als ze vroeger bij oma op tafel kwam. De smaak veel te waterig of de zwaarte van de chocolade waar je de rest van de tijd nog zo'n last van in je maag blijft houden. Zo werd oma's chocolademelk helemaal niet beleefd! Oma's warme chocolademelk was een waar genot, een heuse opwarmer en pure verwennerij. Hoe maakte zij die hartverwarmende drank zo lekker? Hier lees je haar recept:
Nodig
- 2 liter melk
- 50 gram cacao
- 100 gram suiker
Zo maak je het
Roer de cacao met de suiker door elkaar, meng ze met een weinig koude melk langzamerhand aan tot een papje zonder klontjes.
Breng de overige melk aan de kook, giet er de aangemengde cacao roerende in en laat de melk roerende 5 minuten doorkoken.
Giet ze dan in het melkketeltje.
Uiteraard kun je de hoeveelheid melk en verdere ingrediënten aanpassen naar het aantal personen die zo'n kop lekkere, warme chocolademelk wenst.
Enjoy!
Voor hoeveel personen is dit recept?
BeantwoordenVerwijderenBij twee liter mag je uit gaan van 8 flinke mokken chocolademelk. Bij kopjes misschien wel een stuk of 10.
Verwijderen